Εάν δεν άλλαζα, θα σκότωνα τη ψυχή μου.

Ήμουν κολλημένη εκεί. Δεν μπορούσα να ξεφύγω από τις διαταγές του. Μου έδινε εντολές να κάνω πράματα τα οποία δεν ήθελα.

Μου έλεγε πως η ζωή που επέλεξα έχει αυτή τη γεύση. Τη γεύση της πίκρας και της στεναχώριας. Αναγκαζόμουν να γεύομαι τις επιλογές μου και να
πληρώνω καθημερινά τα άγχη και τις στεναχώριες μου.   Το αμαρτωλό παρελθόν μου στοίχειωνε τις επιλογές μου. Σταματούσε τη θέληση μου και τη γέμιζε με φόβους. Μου θύμιζε τα λάθη μου και μου έβαζε φρένο στις επιθυμίες μου.

Έκανα λανθασμένες επιλογές. Επέλεξα να μείνω με ανθρώπους που εγκλώβιζαν τη ψυχή μου και  την γέμιζαν με ανασφάλειες. Έμεινα κολλημένη σε καταστάσεις που βούλιαζαν τη ψυχή μου και νέκρωναν την θέληση μου και τα όνειρα μου.

Δεν είχα όνειρα. Ποτέ μου δεν θέλησα κάτι με τη ψυχή μου. Είχα ξεχάσει πως είναι να κάνεις τα δικά σου όνειρα. Εγώ το μόνο που έβλεπα ήταν υποχρεώσεις και δουλειές που έπρεπε να κάνω για να επιβιώσω. Ζούσα μία ζωή επίπεδη. Ξόδευα τον εαυτό μου σε τελειωμένες καταστάσεις. Σε άτομα αταίριαστα με μένα.

Έπρεπε να απαλλάξω τον εαυτό μου από την παρουσία τους.

Η μόνη λύση για να απελευθερωθώ  είναι η αλλαγή.


Εάν δεν άλλαζα θα σκότωνα τη ψυχή μου.

Η αλλαγή όμως σε φοβίζει. Σε τρομοκρατεί η ιδέα της εγκατάλειψης.

Έπρεπε να διώξω από τη ζωή μου άτομα και να βγάλω τον εαυτό μου από τελειωμένες καταστάσεις. Πότε δεν ήμουν καλή στο ξεκαθάρισμα. Έπρεπε να κλείσω τους προσωπικούς μου λογαριασμούς και να ξεπεράσω τον εαυτό του. Να ορθώσω το ανάστημα μου και να πιστέψω τον εαυτό μου. Ποτέ μου δεν πίστευα στις δυνατότητες του. Τον υποτιμούσα και τον γέμιζα με τύψεις και ενοχές. Δεν του έδινα τον χώρο που μου ζητούσε.

Για να αρέσω όμως στον εαυτό μου έπρεπε να κάνω πράγματα που δεν είχα τολμήσει στο παρελθόν.

Χρειαζόταν να ξυπνήσω τον εαυτό μου από την αδράνεια του. Να αρχίσω να τον φροντίζω και να τον σέβομαι. Να τον βοηθήσω να ξεφύγει από το παρελθόν του. Να μάθω από τα λάθη του. Να αρχίσω να ξεχωρίζω τα όνειρα μου. Να μάθω να γεμίζω τη ζωή μου με ενέργεια και ζωντάνια. Μα πάνω από όλα έπρεπε να σταματήσω να του λέω ψέματα για τις επιλογές του.

Ήμουν καλή στα παραμύθια. Έπειθα τον εαυτό μου να ζει  μία ζωή που δεν του προσφέρει τη γεύση που θα ήθελε.

Φτάνει όμως μία στιγμή που έρχεσαι αντιμέτωπος με τη πραγματικότητα. Τα ψέματα και οι υπεκφυγές δεν σε οδηγούν στη ευτυχία. Δεν μπορούν να σου δώσουν  μια ρεαλιστική εικόνα του εαυτού σου. Εγώ ήθελα να βλέπω τον εαυτό μου να προχωρά μπροστά. Να κοιτά τα όνειρα του και να παλεύει να  τα φτάσει. Ήθελα να φτιάξω τον εαυτό μου από την αρχή.

Να του δώσω το χώρο, την ενέργεια και τις επιλογές που αυτός θέλει να έχει στη ζωή του.

Της Κικής Τσιντζόγλου.


via